
"Σπάλα χοιρινή του κηπουρού "με λαχανικά και πατατούλες.
Μπουκιά και συχώριο
2 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλες μελιτζάνες
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλη ντομάτα
4 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Υλικά
2 κιλά περίπου χοιρινή σπάλα2 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλες μελιτζάνες
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλη ντομάτα
4 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε λίγο νερό και βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ψήνουμε περίπου για μιάμιση ώρα και προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό.
Το γυρνάμε δύο φορές.
Γίνεται πεντανόστιμο, μαλακό, και τα λαχανικά λουκούμι!
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki