Τούρτα καραμέλα με σαβαγιάρ



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα καραμέλα με σαβαγιάρ

Υλικά (για μεγάλο ταψί του φούρνου)
5 πακέτα μπισκότα σαβαγιαρ

Για την κρέμα
12 φλ. γαλα
10 κ.σ κορν φλαουρ γεματες
16 κ.σ κόφτες ζάχαρη
4 βανίλιες
4αβγα
3 κ.σ βούτυρο
1 1/2 κ.γ μπέικιν

Σιρόπι
3 φλ.ζαχαρη
4 φλ νερό
4κ.σ κακάο γεμάτες
3 κ.σ Νες καφέ

Καραμέλα
300 γρ ζάχαρη
100 γρ νερό
200 γρ βραστό νερό
60 γρ γλυκόζη
6 κ.σ καραμέλα carte dor
6 γρ φύλλο ζελατίνας
(Μπορείτε να σερβίρετε και απλά με έτοιμη καραμέλα carte dor όχι όμως με καραμέλα βουτύρου τύπου καραμελομενου ζαχαρουχου,θα είναι άλλο το αποτέλεσμα και πολύ γλυκό!!!

Εκτέλεση
Ξεκινάω ετοιμάζοντας πρώτα το σιρόπι μου
Σε μία κατσαρολίτσα βάζω τη ζάχαρη το κακάο και το νες καφέ και ανακατεύω να διαλυθούν οι σβόλοι.
Προσθέτω το νερό και αφήνω το σιρόπι μου να πάρει μία βράση.
Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του έτσι ώστε να μπορώ να βουτάω τα σαβαγιάρ.

Κρεμα
Βάζω στην κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη να κάψουν καλά, κρατωντας 2φλ.απο το σύνολο της συνταγής για να διαλύσω το κορν φλαουρ.
Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρώς τα αβγά , προσθέτω το γάλα που κράτησα τις βανίλιες και το κορν φλαουρ και ανακατετω καλά να διαλυθούν.
Οταν πάρει βράση το γάλα προσθέτω το μίγμα μου και ανακατεύω γρήγορα μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει η κρεμούλα μου προσθετω το βούτυρο , ανακατεύω να λιώσει και στο τέλος προσθέτω το μπέικιν. Ανακατεύω επιφανειακά αρχικά να διαλυθεί και να αφρισει.
Ενσωματωνω μέσα στην κρέμα.(γίνεται αφρατη με αυτό τον τρόπο)σκεπάζω καλά με μεμβράνη και αφήνω στην άκρη.

Φτιάχνω την καραμέλα(τύπου mirror glaze)
Μαλακωνω τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 3-4 λεπτά.
Σε κατσαρολακι βάζω τη ζάχαρη και τα 100 γρ νερό και βράζω μέχρι να γίνει μια σκούρα καραμέλα.
Αποσυρω από τη φωτιά και πολύ πολύ προσεκτικά και σιγά σιγά να μην καουμε προσθέτουμε το βραστό νερό.
Αν κάνει κόμπους βάζω πάλι λίγο πάνω στη φωτιά να διαλυθεί.
Προσθετω τη ζελατίνα αφού τη στιψω καλά και ανακατεύω .
Τέλος προσθέτω τη γλυκόζη και το σιρόπι καραμελας carte d'Or.
Βαζω λίγο στο ψυγείο να πήξει και να γίνει σαν ρευστό ζελέ.
Οχι ομως να παγώσει.
Επικαλυπτω το παγωμένο γλυκό.

Μπορείτε να σερβίρετε απλά και με έτοιμη καραμέλα carte dor η να προμηθευτείτε από είδη ζαχαροπλαστικής η και ζαχαροπλαστείο γλάσο Καραμελας έτοιμο,αν δεν θέλετε να τη φτιάξετε μόνη σας!!!
Το συγκεκριμένο γλυκό μπορείτε να το φτιάξετε και με παντεσπάνι.....μια συνταγή που είχα ανεβάσει παλαιότερα!!!!
Εδώ η συνταγή