Κέικ σοκολάτα - φουντούκι γεμιστό με αχλάδια



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Κέικ σοκολάτα - φουντούκι γεμιστό με αχλάδια

Αφράτο γευστικό κέικ σοκολάτας φουντουκιού με γέμιση αχλαδιών !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ 
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ(250ml):
4 αυγα,
2,5 μιση ποτηρια αλευρι,
1 ποτηρι ζαχαρη,
1 ποτηρι γαλα,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
4 κ.σ.κακαο,
4 κ.σ.πουδρα φουντουκιου,
8 αχλαδια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη και μια πρεζα αλατι!
Ριχνουμε σιγα-σιγα το γαλα-σπορελαιο!
Ανακατευουμε σε ενα μπολ αλευρι-κακαο-μπεικιν-βανιλια και τα ριχνουμε σιγα-σιγα σε δοσεις!
Τελος ριχνουμε την πουδρα φιυντουκιου ανακατευουμε πολυ απαλα με μαριζ!
Βαζουμε λαδόκολλα στο τσερκι(28ν) ριχνουμε το μισο μειγμα και το ισιωνουμε!
Εχουμε καθαρισει τα αχλαδια απο τις φλουδες-σπορια αφηνοντας τα ολοκληρα με το κοτσανακι και τα βαζουμε πανω στο μείγμα!
Ριχνουμε γυρω-γυρω τους το υπολοιπο μείγμα!
Και τελος το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 60 λεπτα!
Σβηνουμε τον φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα 15 λεπτα!