
Μια συνταγή της κυρίας Eva Gk για ΓΛΥΚΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Συνταγή από το τετράδιο της γιαγιάς
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 μαγιά
1 βανίλια
1 αυγό
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Αλεύρι περίπου ένα ποτήρι
Σιμιγδάλι ψιλό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλούδα πορτοκαλιού
Πλάθουμε κουλουράκια και τα κυλάμε σε σιμιγδάλι. Αν θέλουμε βάζουμε πάνω από κάθε γλυκάκι ένα αμύγδαλο ή φουντούκι.
Ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών μέχρι να αποκτήσουν καστανό χρώμα. Προετοιμάστε το σιρόπι ενώ το γλυκό σας ψήνεται.
Βάζουμε νερό και ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει τελείως και βράζουμε για λίγα λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε άλλο.
Ρίχνουμε κρύο σιρόπι στα ζεστά γλυκά για να τραβήξουν το σιρόπι.
Μετά από λίγο, αναποδογυρίστε τα γλυκάκια , έτσι ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι σας .
Τα αφήνετε μία νύχτα.
Υλικά
1. 5 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 μαγιά
1 βανίλια
1 αυγό
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Αλεύρι περίπου ένα ποτήρι
Σιμιγδάλι ψιλό
Σιρόπι
2,5 φλιτζάνια νερό2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε.Πλάθουμε κουλουράκια και τα κυλάμε σε σιμιγδάλι. Αν θέλουμε βάζουμε πάνω από κάθε γλυκάκι ένα αμύγδαλο ή φουντούκι.
Ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών μέχρι να αποκτήσουν καστανό χρώμα. Προετοιμάστε το σιρόπι ενώ το γλυκό σας ψήνεται.
Βάζουμε νερό και ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει τελείως και βράζουμε για λίγα λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε άλλο.
Ρίχνουμε κρύο σιρόπι στα ζεστά γλυκά για να τραβήξουν το σιρόπι.
Μετά από λίγο, αναποδογυρίστε τα γλυκάκια , έτσι ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι σας .
Τα αφήνετε μία νύχτα.
