Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα



ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υπέροχη συνταγή με πολύ λίγα υλικά .


Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζανιού (και λίγο πιο κάτω) ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 1 καλά γεμάτο κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2-3 κουταλιές σούπας νεράκι, αν χρειαστεί
  • Ξύσμα από πορτοκάλι
  • 2 σοκολάτες κουβερτούρες (συνολικά 250 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Σε λεκάνη, ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο, το ελαιόλαδο, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές σούπας νεράκι.
  4. Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι 20x20 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και λιώνουμε σε μπεν μαρί τις 2 σοκολάτες με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
  6. Περιχύνουμε το κέικ με τη λιωμένη σοκολάτα και το αφήνουμε να παγώσει.

 

Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μίχου, συνταγή Gogo Samiou
  
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!