Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ εκτελεσμένη από την κυρία Μαρια Μιχου στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα

Υπέροχη συνταγή με πολύ λίγα υλικά .

Υλικα
1 φλυτζανι του τσαγιου χυμο φρεσκου πορτοκαλιου
1 φλυτζανι του τσαγιου ζάχαρη
4 κουταλιες της σουπας κακαο σε σκονη
1/4 του φλυτζανιου και λιγο πιο κατω ελαιολαδο
2 φλυτζανια του τσαγιου αλευρι που φουσκωνει μονο του φαρινα
1 καλα γεματο κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ
2 με 3 κουταλιες σουπας νερακι εαν χρειαστει
ξυσμα απο πορτοκαλι
2 σοκολατες κουβερτουρες συνολο 250 γραμ
2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο

Εκτελεση
Σε λεκανη ανακατευετε με το συρμα τη ζαχαρη με το χυμο πορτοκαλι να λιωσει η ζαχαρη.
Στη συνεχεια ριχνετε το κακαο, το ελαιολαδο, το αλευρι με το μπεικιν παουντερ, το ξυσμα πορτοκαλιου και ανακατευτε.
Αν δειτε οτι ειναι πολυ πηχτο το μειγμα τοτε ριχνετε δυο με τρεις κουταλιες της σουπας νερακι .
Λαδωνετε ενα μικρο ταψακι 20 επι 20 και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα.
Στη συνεχεια βγαζετε το κεικ απο το φουρνο και λιωνετε σε μπεν μαρι τις 2 σοκολατες με 2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο.
Περιχυνετε το κεικ και αφήνετε να παγωσει.