
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υπέροχη συνταγή με πολύ λίγα υλικά .
Υλικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη
- 1/4 φλιτζανιού (και λίγο πιο κάτω) ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 1 καλά γεμάτο κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2-3 κουταλιές σούπας νεράκι, αν χρειαστεί
- Ξύσμα από πορτοκάλι
- 2 σοκολάτες κουβερτούρες (συνολικά 250 γραμμάρια)
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε λεκάνη, ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο, το ελαιόλαδο, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
- Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές σούπας νεράκι.
- Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι 20x20 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και λιώνουμε σε μπεν μαρί τις 2 σοκολάτες με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
- Περιχύνουμε το κέικ με τη λιωμένη σοκολάτα και το αφήνουμε να παγώσει.
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μίχου, συνταγή Gogo Samiou