Πάστα Φλώρα



Μια συνταγή της κυρίας Dora Papagianni για ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ εκτελεσμένη από την κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάστα Φλώρα

Η πιο νόστιμη και πιο εύκολη ζύμη που έχω δοκιμάσει!!!

Υλικά
250 γρ. βούτυρο σοφτ
70 γρ ζάχαρη
450 γρ Αλεύρι γ.ο.χ
2 βανίλιες
2 κ.σ κονιάκ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 αυγό
1 κ.γ μπέικιν
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας. Εγώ έβαλα μαρμελάδα σταφύλι που έφτιαξα!!

Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Την βάζω σε μια βουτυρωμένη ταρτιερα η ταψάκι 26εκ.
Κρατάω λίγη ζύμη για το σχέδιο επάνω.
Την τρυπάω καλά με ένα πιρούνι βάζω από πάνω μαρμελάδα να απλωθεί σε όλο το ταψάκι και με την ζύμη που κράτησα φτιάχνω σχέδια η κορδονάκια και βάζω από επάνω.
Ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 35-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Καλή επιτυχία σε όσους την φτιάξετε!