Αφράτα λουκανοπιτάκια



ΑΦΡΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ


ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ(250ml)::

5 με 6 ποτηρια αλευρι,
1 φακελακι ξερη μαγια,
2 κ.σ.ζαχαρη,
1 ποτηρι γαλα,
1 ποτηρι γιαουρτι,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 κ.γ.αλατι,
1 αυγο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το γαλα χλιαρο την μαγια και την ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα!
Αφηνουμε σκεπασμενο το μείγμα για 10 λεπτα!
Ριχνουμε στην συνεχεια το σπορελαιο, το γιαουρτι,το αυγο και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με συρμα!
Τελος ριχνουμε λιγο-λιγο αλευρι ,το αλατι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη να μην κολλαει!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη σε μικρα κομματακια(15 το συνολο) τα φτιαχνουμε μπαλιτσες τις οποιες σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Στην συνεχεια ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες μικρα φυλλαρακια!
Το καθε φυλλαρακι στην μια μερια κανουμε σχισμες!
Βαζουμε στην ακρη λουκανικο και το κλεινουμε!
Τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα αφηνουμε για 20 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με νερο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμ προθερμ.μεχρι να κοκκινησουν!