Τούρτα Rafaello



Μια συνταγή της κυρίας Πετρινας Μπαρδανη για ΤΟΥΡΤΑ RAFAELLO από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Τούρτα Rafaello

υπέροχη με άρωμα καρύδας !!!

Παντεσπάνι
380 γρ αλεύρι φαριναπ ανακατεμένο με 2 κ γλ γεμάτα μπέικιν παουντερ
250 γρ ζάχαρη
180 γρ γιαούρτι
150 γρ αμύγδαλα τριμμένα
5 αυγά
180 μλ αραβοσιτελαιο
120 μλ γάλα καρύδας
30 γρ ινδοκαρυδο. 

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφρός προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε απαλά με μαριζ βάζουμε εναλαξ τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι αδειάζουμε σε βουτυρομενη αρκετά βαθιά φόρμα 20 εκ ψήνουμε σε αντίστασης στους 170 β για 50 με 60 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε σε 3 δίσκους

Γέμιση
500 μλ κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 40 γρ άχνη
200 γρ σοκολάτα άσπρη λιωμένη με 50 μλ γάλα καρύδας
200 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια χτυπημένο. 50 γρ ινδοκαρυδο.

ενώνουμε την λιωμένη χλιαρή σοκολάτα με το τυρί κρέμα με το μίξερ βάζουμε λίγη λίγη την σαντιγυ και ανακατεύουμε με μαριζ με απαλές κινήσεις τέλος βάζουμε το ινδοκαρυδο.
Το γάλα καρύδας ήταν 400 μλ το υπόλοιπο που έμεινε βάζουμε 1 κσ άχνη και βρεχουμε το παντεσπάνι
Συναρμολογουμε παντεσπάνι γάλα σαντιγύ καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγύ πασπαλιζουμε με ινδοκαρυδο βάζουμε στο ψυγείο για 2_3 ώρες.
Το παντεσπάνι το επάνω μέρος το έκοψα λεπτή φέτα για να είναι επίπεδο και δεν το χρησιμοποιησα.
Μπορούμε στην κρέμα να βάλουμε τριμμένα raffaello.
Σήμερα έκανα την μισή δόση για το παντεσπάνι το εψησα για 40 λεπτά περίπου το έκοψα σε δύο δίσκους.την σαντιγί δεν την έβαλα όλη θα την βάλω σε άλλο γλυκό.
Η σαντιγί είναι φανταστική μπορούμε να την βάλουμε και σε πολλά άλλα γλυκά αφαιρώντας το ινδοκαρυδο.