Κουνελάκι στιφάδο στην γάστρα



Μια συνταγή της κυρίας Γιαγιά Μαίρη εν δράσει για ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook οι κουζινίστας By Christine Yiovanoydi


Κουνελάκι στιφάδο στην γάστρα

υλικά
1 κουνέλι
2 κιλά μικρά κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
2 φύλλα δάφνη
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού ξιδι
μπαχάρι αλατι πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κουνελάκι μας καθαρίζουμε τα κρεμμύδια!!! σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και περνάμε από το τηγάνι το κουνέλι για να πάρει λιγάκι χρώμα και να θωρακιστούν οι χυμοί το βγάζουμε και το βάζουμε σε μια γάστρα στην συνέχεια ριχνουμε στο τηγάνι μας τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε και αυτά και τα ριχνουμε στην γάστρα μας!!!!
Στο ίδιο λάδι βάζουμε το κρεμμυδι χοντροκομμενο το σκόρδο την δάφνη και τα αφήνουμε λιγάκι να μαραθούν αμέσως μετά ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας να πάρουν μερικές βράσεις και μεταφέρουμε στην γάστρα μας την σαλτσούλα μας! αν είχατε τα κρεμμύδια σε λεκανίτσα με νερό στην διάρκεια του βρασμού στην γάστρα θα βάλουν αρκετά υγρά όμως έχω παρακολουθείτε το φαγάκι σας που το έχετε βάλει στους 200 στην αρχή και με τα το χαμηλώνετε στους 180 να σιγοβράζει! όσο είναι στον φούρνο το φαγακι σας κάπου κάπου ανοίγετε και κουνάτε την κυκλικά την γάστρα σαν να το ανακατεύετε!!!! μετά από 2 ωρίτσες βγαίνει ένα λουκουμάκι!