Σταφιδόψωμα



Μια συνταγή για ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ από την ομάδα στο Facebook Αρτοποιεια & Συνταγες


Σταφιδόψωμα

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι Δυνατο 500γρ
Αλεύρι Μαλακό 500γρ
Μαγιά 40γρ νωπή
Ζάχαρη 100γρ
Βούτυρο 50γρ
Σταφίδα 500γρ
Νερό 500γρ
Κανέλα 1κ.γ.
Γαρύφαλλο
Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ξεκινάμε το ζύμωμα με το αλεύρι, το νερό, την μαγιά την ζάχαρη, και το βούτυρο, για περίπου 4 λεπτά στην αργή ταχύτητα.
Μόλις αρχίζει να δένει το ζυμάρι προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, κανέλα σίγουρα, τα άλλα προαιρετικά, και μόλις τα απορροφήσει το ζυμάρι προσθέτουμε την σταφίδα και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 3 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και πλάθουμε σε φιτίλια.
Τα βουτάμε στο σουσάμι, τα αφήνουμε για ξεκούραση για 30 λεπτά και κρατάμε τις δυο άκρες και τα γυρίζουμε σε σαλιγκάρι.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, αφήνουμε να φουσκώσουν για 40 λεπτά και φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.