Μπαμπαδάκια



Μια συνταγή της κυρίας Alexandra-argiris Lessi-retsi για ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μπαμπαδάκια

Καταπλητικά!

ΥΛΙΚΑ
250 γρ αλεύρι,
2 κ.σ.ζάχαρη,
μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι,
3 αυγά χτυπημένα,
80ml γάλα και νερό μαζί ανακατεμένα,
20γρ νωπή μαγιά,
60γρ βούτυρο χλιαρό.
Σαντιγί,
Μαρμελάδα βερίκοκο.

ΣΙΡΟΠΙ..
500 γρ ζάχαρη,
300γρ νερό,
λίγο χυμό λεμονιού,
50γρ ρούμι μαύρο.

Βάζουμε σε μπολ την μαγιά με το νερό και το γάλα, τη μισή ζάχαρη και 3κ.σ. από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε την μαγιά, τα χτυπημένα αυγά και το χλιαρό βούτυρο.
Τα ζυμώνουμε 5 λεπτά.
Με λίγο λιωμένο βούτυρο βουτυρώνουμε μικρές φόρμες βάζουμε δόσεις όχι μέχρι πάνω γιατί φουσκώσουν.
Αφήνουμε να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς 35λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τους μπαμπάδες και με ένα ξυλάκι τους τρυπάμε παντού και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όπως είναι καυτό ρίχνουμε τους μπαμπάδες μέσα, αφήνουμε να τραβήξουν λίγο και βγάζουμε με μία σπάτουλα.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και αλείφουμε ολόγυρα με πινέλο μαρμελάδα βερίκοκο.
Κόβουμε ένα καπάκι από πάνω και γεμίζουμε με σαντιγί.
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει...
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν.