ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Τα πιο νόστιμα και τραγανά κολοκυθάκια που έχετε φτιάξει ποτέ που διαρκούν τραγανά μετά και από ώρες!!!
Υλικά
- 3 κολοκυθάκια
- 2 λίτρα νερό+3 κτσ αλάτι
- 250 γρ καλαμποκάλευρο
- 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 125 γρ ψιλό σιμιγδάλι
- 2,5 κτσ αλάτι
- 1 κτγ ρίγανη
- 1 κτσ πάπρικα
- 1 λίτρο ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό .
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό.
- Προσθέτουμε και το αλάτι και τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο νερό.
- Συνεχίζουμε και σε ένα μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο,το αλεύρι,το σιμιγδάλι,την πάπρικα,την ρίγανη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
- Έπειτα στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε.
- Τα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μειγμα.
- Πάνω στην φωτιά τοποθετούμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε ένα λίτρο ηλιέλαιο.
- Σε ένα αλλο μπολ βάζουμε νερό και αφού πρώτα βουτύξουμε ένα ένα τα κολοκυθάκια στο νερό τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι για να τα τηγανίσουμε.
- Σημαντικό (Πρώτα στο νερό και έπειτα στο καυτό λάδι).
- Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Τα κολοκυθάκια αφού τα τηγανίσουμε είναι σούπερ τραγανά και το πιο σημαντικό διαρκούν έτσι όσες ώρες και αν περάσουν.
- Μια φανταστική συνταγή που θα την λατρέψετε!!
Παρακαλουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί