
ΡΥΖΟΓΑΛΟ
Υλικά
- 1½ λίτρο νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 250γρ. ρύζι Καρολίνα
- 2 λίτρα γάλα φρέσκο
- 250γρ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια κανέλα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει.
- Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο νερό και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσει μέχρι να βράσει και να βγάλει την κόλλα του. [Από το γάλα κρατάμε μισή κούπα για να διαλύσουμε στο τέλος το κορν-φλάουρ].
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά γιατί φουσκώνει.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στη μισή κούπα γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε μπολάκια και το πασπαλίζουμε με κανέλα.