Ρυζόγαλο



Μια συνταγή της κυρίας Mina Papa για ΡΥΖΟΓΑΛΟ


Ρυζόγαλο

Υλικά
1½ λίτρο νερό
1 πρέζα αλάτι
250γρ. ρύζι Καρολίνα
2 λίτρα γάλα φρέσκο
250γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια κανέλα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει. 
Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο νερό και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσει μέχρι να βράσει και να βγάλει την κόλλα του. [Από το γάλα κρατάμε μισή κούπα για να διαλύσουμε στο τέλος το κορν-φλάουρ]. 
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά γιατί φουσκώνει. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στη μισή κούπα γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε μπολάκια και το πασπαλίζουμε με κανέλα.