Κρουασανάκια με Μερέντα



ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ:
Μετράμε με το ίδιο ποτήρι τα υλικά:
2 ποτήρια χλιαρό φρέσκο γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 φακελάκι ξηρή μαγιά,
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 αυγό,
1 ασπράδι αυγού,
5-6 ποτήρια αλεύρι για όλες της χρήσεις.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα-μαγιά-ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο-αυγά-αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο και την ζυμώνουμε πολύ καλά να γίνει λεία και αφράτη.
Την τοποθετούμε στο μπολ την σταυρώνουμε και την σκεπάζουμε για 2 ώρες.
Στη συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο και την κόβουμε σε 16 κομμάτια ίσου μεγέθους.
Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλίτσες.
Τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια ανοίγουμε όλες τις μπαλίτσες σε μικρά φυλλαράκια τα οποία βουτυρώνουμε και ανά 4 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο ανοίγουμε φύλλο.
Κόβουμε τρίγωνα κομμάτια το κάθε φύλλο τοποθετούμε στην άκρη Μερέντα και τα κλείνουμε.
Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε 20 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.