Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο!
Για μικρά και μεγάλα παιδάκια!

Υλικά

400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ κιμά χοιρινό
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη
1 αυγό
Λίγο μαϊντανό
Λίγη ρίγανη
2:καρότα σε φετάκια
1 κούπα τσ. ρύζι γλασέ για τη ζύμη
Κι άλλη 1/2 για τη βράση
1 κ.σ ελαιόλαδο για τη ζύμη
και άλλες
3 κσ ελαιόλαδο για τη βράση

Για το αυγολέμονο

2 αυγά
Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Στον κιμά προσθέτουμε και ζυμώνουμε
το κρεμμύδι ,τ αυγά ,μαϊντανό ,ρύζι,
Αλάτι , πιπέρι,ρίγανη 1 κ.σ ελαιόλαδο. 
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια!
Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθούν!
Βάζουμε σε κατσαρόλα πλατιά αρκετό νερό να πάρει βράση και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια .
Όταν αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια ξαφρίζουμε καλά!
Προσθέτουμε λίγο αλάτι πιπέρι το ελαιόλαδο, κι αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο περίπου να βράσουν.
Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, την άλλη μισή κούπα , κι αφήνουμε να βράσει να χυλώσει, ν αρχίζει ν ανοίγει το ρύζι!
Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να σταθεί 3'
Για τ αυγολέμονο
Χτυπάμε μαρέγκα 2 ασπράδια προσθέτουμε τους κρόκους χτυπάμε καλά
Ρίχνουμε χτυπώντας το χυμό λεμονιών
Ρίχνουμε 1 κουτάλα ζουμί καυτό σιγά σιγά (χτυπώντας πάντα)κι αμέσως μετά προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας τα γιουβαρλάκια!
Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού .
Αφήνουμε τη σούπα να σταθεί λίγο και σερβίρουμε!
Εννοείτε στο πιάτο έξτρα πιπέρι και λεμόνι σ όσους αρέσει!


Δημιουργός συνταγής: Βάνα Ντελή