Λεμονότουρτα

Λεμονότουρτα με υπέροχη κρέμα
Γλυκό εύκολο με υπέροχη κρέμα!

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 2 αυγά φρέσκα
  • 1 βανιλέτα 
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς, εστία πάνω κάτω για  περίπου για 18 λεπτά.

Για την Κρέμα

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου λεμόνι (γράφει η συσκευασία πως θα την φτιάξετε)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα που έχετε διαλύσει 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Την κρέμα την ρίχνουμε καυτή πάνω στο ζεστό παντεσπάνι.

Για την Επικάλυψη

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • λίγο ξύσμα λεμονιού

Για τη Διακόσμηση

  • φέτες λεμονιού
  • φύλλα λεμόνι
...

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού