Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και 3 τυριά



ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ 3 ΤΥΡΙΑ


Υλικά
10 φύλλα κρούστας
500 γρ φέτα
300 γρ γκούντα
300 γρ έμενταλ
2 κεσεδάκια γιαούρτι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1/3 φλιτζ γάλα
1/4 φλιτζ ελαιόλαδο
Έξτρα λάδι για το λάδωμα των φύλλων
Αλάτι και λίγο πιπέρι
Σουσάμι η παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα των φύλλων


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύεται τα τυριά ,το γιαούρτι,τα αυγά,το αλατοπίπερο.
Λαδώστε καλά το ταψί και τοποθετήστε τα πρώτα 4 φύλλα καλά λαδωμένα το ένα πάνω στο άλλο στον πάτο του ταψιού.
Απλώστε την μισή γέμιση
στην συνέχεια τοποθετήστε άλλα 2 φύλλα λαδωμένα επάνω στην γέμιση και βάλτε και την υπόλοιπη γέμιση.
Βάλτε και τα υπόλοιπα 4 φύλλα από πάνω λαδωμένα.
χαράξτε την πίτα χωρίς να την κόψετε μεχρι κάτω.
Πασπαλίστε με σουσάμι η παπαρονόσπορο και ψήστε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μεχρι να ροδίσει,περίπου 1 ώρα..αφήνετε να κρυώσει και μετά κόβετε.
Συνταγή είναι της Γωγώς Σαμίου!
Το μόνο πού άλλαξα αντί 500 γρ τυρί φέτα έβαλα μισό ξινομυζήθρα μισό τυρί φέτα.