
Υλικά
10 φύλλα κρούστας500 γρ φέτα
300 γρ γκούντα
300 γρ έμενταλ
2 κεσεδάκια γιαούρτι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1/3 φλιτζ γάλα
1/4 φλιτζ ελαιόλαδο
Έξτρα λάδι για το λάδωμα των φύλλων
Αλάτι και λίγο πιπέρι
Σουσάμι η παπαρουνόσπορο για το πασπάλισμα των φύλλων

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύεται τα τυριά ,το γιαούρτι,τα αυγά,το αλατοπίπερο.
Λαδώστε καλά το ταψί και τοποθετήστε τα πρώτα 4 φύλλα καλά λαδωμένα το ένα πάνω στο άλλο στον πάτο του ταψιού.
Απλώστε την μισή γέμιση
στην συνέχεια τοποθετήστε άλλα 2 φύλλα λαδωμένα επάνω στην γέμιση και βάλτε και την υπόλοιπη γέμιση.
Βάλτε και τα υπόλοιπα 4 φύλλα από πάνω λαδωμένα.
χαράξτε την πίτα χωρίς να την κόψετε μεχρι κάτω.
Πασπαλίστε με σουσάμι η παπαρονόσπορο και ψήστε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μεχρι να ροδίσει,περίπου 1 ώρα..αφήνετε να κρυώσει και μετά κόβετε.
Συνταγή είναι της Γωγώς Σαμίου!
Το μόνο πού άλλαξα αντί 500 γρ τυρί φέτα έβαλα μισό ξινομυζήθρα μισό τυρί φέτα.
Λαδώστε καλά το ταψί και τοποθετήστε τα πρώτα 4 φύλλα καλά λαδωμένα το ένα πάνω στο άλλο στον πάτο του ταψιού.
Απλώστε την μισή γέμιση
στην συνέχεια τοποθετήστε άλλα 2 φύλλα λαδωμένα επάνω στην γέμιση και βάλτε και την υπόλοιπη γέμιση.
Βάλτε και τα υπόλοιπα 4 φύλλα από πάνω λαδωμένα.
χαράξτε την πίτα χωρίς να την κόψετε μεχρι κάτω.
Πασπαλίστε με σουσάμι η παπαρονόσπορο και ψήστε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μεχρι να ροδίσει,περίπου 1 ώρα..αφήνετε να κρυώσει και μετά κόβετε.
Συνταγή είναι της Γωγώς Σαμίου!
Το μόνο πού άλλαξα αντί 500 γρ τυρί φέτα έβαλα μισό ξινομυζήθρα μισό τυρί φέτα.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Αννούλα