Mini savarin - Μπαμπαδάκια



Μια συνταγή της κυρίας Έφη Τσιωπου για MINI SAVARIN - ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ εκτελεσμένη από την κυρία Elena Psillia στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Mini savarin - Μπαμπαδάκια

Υλικά:
Για τη ζύμη:
300γρ αλεύρι γοχ
100γρ βούτυρο λιωμένο
250ml γάλα χλιαρό
2 αυγά
1 φακελάκι μαγιά
1 κσ ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κγ αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
2 βανίλιες
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 φλ. μικρό του καφέ κονιάκ

Για τη γεμιση:
450γρ κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
3 κσ άχνη ζάχαρη

Μαρμελάδα βερίκοκο για άλειμμα
Φιστίκι Αιγίνης ανάλατο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, το βούτυρο, το αλάτι, το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο λίγο. Η ζύμη είναι κολλώδες.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά 12 θήκες από καπκεικς. Μοιράζουμε τη ζύμη ισόποσα. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 4 λεπτά εκτός τη βανίλια και το κονιάκ τα οποία ρίχνουμε στο τέλος.
Κόβουμε διαγώνια τα μπαμπαδάκια όχι τελείως, να δημιουργήσουμε ένα καπάκι. Τα βουτάμε ένα ένα στο ζεστό σιρόπι, και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε σχάρα να τραβήξουν το σιρόπι και να κρυώσουν. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο και την ζεσταίνουμε. Θα αρχίσει να αραιώνει. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πάρει βράση θα είναι έτοιμη. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα καπάκια από τα μπαμπαδάκια να γυαλίζουν.
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη γέμιση. Προσοχή να μην σας κόψει η σαντιγί.
Με τη βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε και στολίζουμε τα μπαμπαδάκια μας. Πασπαλίζουμε με φιστίκι.
Την συνταγή την είδα από την Έφη Τσιωπου με κάποιες αλλαγές.