Πίτσα Ναπολιτάνα και πίτσα Φιλαδέλφεια



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΠΙΤΣΑ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΙΤΣΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πίτσα Ναπολιτάνα και πίτσα Φιλαδέλφεια

Πίτσα Ναπολιτάνα και πίτσα Φιλαδέλφεια με μικρά μυστικά για αφράτο και καλοψημένο ζυμαράκι........!!!!

Υλικά για το ζυμαράκι
1 κιλό αλεύρι σκληρό
600 γρ νερό χλιαρό
1 κ.σ κόφτη ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ λάδι

Για την πίτσα Ναπολιτάνα
2 ντομάτες φρέσκιες (όχι στο μουλτι λιωμένες με τα χέρια) αν είναι πολύ ζουμερή η ντομάτα προσθέσετε λίγη φρυγανιά η λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
λίγο λάδι
Φρέσκο βασιλικό ( δεν βρήκα έβαλα αποξηραμένο)
Μια μπαλίτσα μοτσαρέλα
Λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω

Για την πίτσα Φιλαδέλφεια
Σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά (ελάχιστη)
Τυρί Φιλαδέλφεια (το απλώνω στη βάση της πίτσας πάνω από τη ντομάτα )
Γαλοπούλα καπνιστή
Μοτσαρέλα και γκούντα τριμμένη
Ντομάτα φρέσκια

Εκτέλεση
Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι κάνω μια λακουβίτσα και προσθέτω το νερό τη ζάχαρη τη μαγιά και το λαδάκι.
Ανακατεύω και στην πορεία προσθέτω και το αλάτι.
Αν χρειαστεί προσθέτω νεράκι η αλευράκι αντίστοιχα για να γίνει ένα ωραίο εύπλαστο ζυμαράκι.
Φυλάω σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί η ζύμη .
Παίρνω λαδόκολλα τη λαδώνω ελαφρώς πασπαλίζω με λίγο καλαμποκαλευρο και παίρνω μπαλίτσα ζύμη.
( Έχω χωρίσει το ζυμαράκι μου σε 5 μπαλίτσες)
Την ανοίγω με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω γυρίζοντας την κυκλικά για να κάνει ωραίο αφράτο κόθρο στην άκρη και να είναι λίγο πιο λεπτή μέσα.
Προσθέτω τα υλικά .
Έχω προθερμάνει το φούρνο στους 220 βαθμούς αντιστάσεις και το ταψί μου παράλληλη.
Παίρνω το καυτό ταψί του φούρνου μου το γυρίζω ανάποδα και μεταφέρω την πίτσα με τη λαδόκολλα στο ταψί.
Ψήνω μέχρι να ροδοκοκκινίσει.