Σουτζουκάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σουτζουκάκια

Υπέροχα Σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα

Υλικά
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί χωρίς κόρα μουσκεμένο
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
Κύμινο
Αλάτι πιπέρι
1 κ.σ ξύδι
1 αυγό

Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1.κ Πελτέ
Αλάτι πιπέρι
Λίγο ζάχαρη
2 μπαχάρια

Εκτέλεση.
Βάζω όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια τα ζυμώνω καλά και αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο.
Μετά τα πλάθω μακρόστενα τα αλευρώνω και τα τηγανίζω σε αρκετό καλαμποκέλαιο.
Τα αφήνω να στραγγίξουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω λίγο λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο μετά προσθέτω τις ντομάτες τα μπαχάρια αλάτι πιπέρι τον πελτέ και λιγο νερό.
Αφήνω να πάρει μια βράση προσθέτω τα σουτζουκάκια και αφήνω να πάρουν όλα μαζί μια βράση και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρισα με πατάτες τηγανητές για τους μισούς και με ρύζι κάστανο με κινόα για μένα!
Το ρύζι το πήρα έτοιμο και το έβρασα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.