Ρεβιθάδα φούρνου



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρεβιθάδα φούρνου

Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
3 κρεμμύδια σε κυβάκια
2 ντομάτες σε κύβους χωρίς τη φλούδα
3-4 χρωματιστές πιπεριές χοντροκομμένες
1 καροτάκι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
2-3 κλαράκια δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Κουρκουμά

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια στο νερό όλο το βράδυ... Την άλλη μέρα Τα σουρώνουμε, ρίχνουμε ένα κουταλάκι σόδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά...
Τα αφήνουμε 10 λεπτά και μετά τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό... Στη συνέχεια τα βράζουμε και τα ξαφρίζουμε... Μετά από 10 λεπτά βράσιμο τα σουρώνουμε και προσθέτουμε καθαρό ζεστό νερό... Μόλις βράσουν προσθέτουμε 2 φύλλα δάφνης το ένα κρεμμύδι αλάτι και κλείνουμε τη χύτρα βράζοντας τα για μισή ώρα.
Στη διάρκεια που βράζουν τα ρεβίθια μας κόβουμε και ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.... Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το μισό λάδι τα κρεμμύδια το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρώς μέχρι να γυαλίσει...Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές και το καροτάκι σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά μας.
Αφήνουμε να βράσουν για κανένα πεντάλεπτο και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
όταν είναι έτοιμα τα ρεβίθια μας τα αδειάζουμε σε ένα σκεύος φούρνου με το μισό ζουμάκι τους.
Προσθέτουμε το μείγμα από τα λαχανικά πού σοτάρουμε λίγο αλάτι ακόμα αν χρειάζεται, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πετάμε απάνω τα κλαράκια δεντρολίβανου και φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Ενδιάμεσα αν δούμε ότι τράβηξε το ζουμάκι προσθέτουμε λίγο ακόμα από αυτό που έχει μείνει στη χύτρα.
Είναι πεντανόστιμα πολύ γευστικά και αρωματικά ένα υπέροχο φαγητό για όλη την οικογένεια θρεπτικό και υγιεινό