Τυροπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Palmyra Aristou για ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!


Τυροπιτάκια

Αυτά τα τυροπιτάκια τα πανεύκολα με την φανταστική γέμιση θα σας μείνουν αξέχαστα και θα τα φτιάχνετε πολύ συχνά αν τα δοκιμάσετε.
Δεν υπάρχουν πραγματικά αφρός σκέτος !!! 
Τ έ λ ε ι α !!!

ΖΥΜΗ
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουτάλι ζάχαρη
1  κουταλάκι αλάτι
700 γρ. αλεύρι
και όσο ακόμα νεράκι πάρει αν χρειαστεί .

Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, ανακατεύουμε και αμέσως μετά προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη και να πλάθεται.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ. φέτα
1 αυγό
πιπέρι
1 γιαουρτάκι 

Μόλις φουσκώσει η ζύμη χωρίζω σε ίδιες μπαλίτσες και με μικρό πλάστη ανοίγω σε φύλλο.
Γεμίζω και κλείνω με πιρούνι.
Περνάω με αυγό και ψήνω στους 180 βαθμούς.