Τυροπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Palmyra Aristou για ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!


Τυροπιτάκια

Αυτά τα τυροπιτάκια τα πανεύκολα με την φανταστική γέμιση θα σας μείνουν αξέχαστα και θα τα φτιάχνετε πολύ συχνά αν τα δοκιμάσετε.
Δεν υπάρχου πραγματικά αφρός σκέτος !!! 
Τ έ λ ε ι α !!!

ΖΥΜΗ
ενα ποτήρι χλιαρό γάλα
ενα ποτήρι χλιαρό νερό
ενα ποτήρι ηλιέλαιο
μια μαγιά
ενα κουτάλι ζάχαρη
ενα κουταλάκι αλάτι
700 γραμ αλεύρι
και όσο ακόμα πάρει νεράκι ακόμα αν χρειαστεί .

Σε μπολ βάζουμε το γάλα το νερό το ηλιέλαιο την μαγιά την ζάχαρη το αλάτι ανακατεύομαι και αμέσως μετά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη και να πλάθετε.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

ΓΕΜΙΣΗ
500 γραμ φέτα
ενα αυγό
πιπέρι
και ενα γιαουρτάκι .
Μόλις φουσκώσει η ζύμη χωρίζω σε ίδιες μπαλίτσες και με μικρό πλάστη ανοίγω σε φύλλο γεμίζω και κλείνω με πιρούνι .

Περνάω με αυγό και ψήνω στους 180!