Κρέμα καραμελέ



ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

Πολύ νόστιμο και δροσιστικό γλυκάκι!!

Υλικά
για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες

Για την καραμέλα
1 ποτήρι ζάχαρη
Λίγο νερό
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό και το χυμό ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει καραμέλα, όχι πολύ σκούρα όμως γιατί θα καεί και θα πικρίζει, την ρίχνουμε σε μια φόρμα να καλύψει τον πάτο και αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα
Χτυπάμε σε λεκάνη αυγά και ζάχαρη με σύρμα ρίχνουμε τις βανίλιες και το γάλα χλιαρό και το αδειάζουμε στην φόρμα περνώντας το από ψιλό σουρωτήρι.
Βάζουμε τη φόρμα σε ταψί με χλιαρό νερό καλύπτοντας το ένα τρίτο της φόρμας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 15 λεπτά βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
Σήμερα τα έβαλα σε ατομικά φορμάκια και έψησα μια ώρα.



Credits:
Litsa Kokkoni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ