
Ένα αγαπημένο μου ελαφρύ γλυκό με άρωμα λεμονιου!!
1 κρέμα άνθος αραβοσίτου λεμόνι μαζί με το ανάλογο γάλα
1 ερμόλ
1 ζαχαρούχο γάλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ λεμοντσελο
Φτιάχνω την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνω να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
Χτυπάω το ερμόλ με το ζαχαρούχο να αφρατέψει προσθέτω τον χυμό και το ξύσμα.
Βάζω πάνω από τα μπισκότα την κρέμα αραβοσίτου ξανά λίγα μπισκότα και από επάνω την σαντιγί. Γαρνίρω με ξύσμα λεμονιού και τριμμένο μπισκότο.
Υλικά
1 πακ μπισκότα digestive1 κρέμα άνθος αραβοσίτου λεμόνι μαζί με το ανάλογο γάλα
1 ερμόλ
1 ζαχαρούχο γάλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ λεμοντσελο
Εκτέλεση
Σπάω τα μπισκότα σε κομμάτια και τα βάζω σε 5 ποτήρια τα ραντίζω με το λικέρ.Φτιάχνω την κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνω να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη.
Χτυπάω το ερμόλ με το ζαχαρούχο να αφρατέψει προσθέτω τον χυμό και το ξύσμα.
Βάζω πάνω από τα μπισκότα την κρέμα αραβοσίτου ξανά λίγα μπισκότα και από επάνω την σαντιγί. Γαρνίρω με ξύσμα λεμονιού και τριμμένο μπισκότο.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη