
Μηλόπιτα σπέσιαλ τριφτή .. Σας αρέσει ;;
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ 400 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
120 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
2 αυγά,
1 βανίλια και τα ανακατεύουμε να γίνουν τρίμματα.
Κόβουμε 3 μήλα κίτρινα σε κυβάκια τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε 80 γραμμάρια ζάχαρη και το χυμό ενός λεμονιού και τα βράζουμε 7 λεπτά.
Τέλος τοποθετούμε σε τσέρκι ή ταψί λαδόκολλα.
100 γραμμάρια ζάχαρη,
120 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
2 αυγά,
1 βανίλια και τα ανακατεύουμε να γίνουν τρίμματα.
Κόβουμε 3 μήλα κίτρινα σε κυβάκια τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε 80 γραμμάρια ζάχαρη και το χυμό ενός λεμονιού και τα βράζουμε 7 λεπτά.
Τέλος τοποθετούμε σε τσέρκι ή ταψί λαδόκολλα.
Ρίχνουμετο μισό μείγμα τριμάτων, βάζουμε πάνω το μείγμα μήλου κρύο και κλείνουμε με τα υπόλοιπα τρίμματα καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει.
Όταν την βγάλουμε σερβίρουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει.
Όταν την βγάλουμε σερβίρουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou