Πανακότα γιαουρτιού με μέλι και καρύδια



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πανακότα γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

Ένα επίσης ελαφρύ γρήγορο αρωματικό και δροσερό επιδόρπιο !!!!!
Μπορείτε να σερβίρετε και με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας!!!!!

Υλικά
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
300 γρ κρέμα γάλακτος
1/2 φλ μέλι
Ξύσμα από ένα λάιμ η λεμονιού
8 φύλλα ζελατίνης
Μέλι και καρύδια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Μαλακώνω τις ζελατίνες μου σε κρύο νερό για 3-4 λεπτάκια.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω 100 γρ κρέμα γάλακτος να κάψει ( κρατάω τα άλλα 200 στην άκρη) Μόλις κάψει κατεβάζω από την φωτιά , στύβω τις ζελατίνες μου και τις ανακατεύω στην καυτή κρέμα γάλακτος να διαλυθούν καλά.
Προσθέτω και το μέλι και ανακατεύω να διαλυθεί.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ Βάζω το γιαούρτι το οποίο ανακατεύω σταδιακά με σύρμα, μαζί με τα υπόλοιπα 200 γρ κρέμα γάλακτος που κράτησα στην άκρη και το μείγμα κρέμα- ζελατίνες- μέλι καθώς και το ξύσμα.
Ανακατεύω να ομογενοποιηθούν καλά.
Στρώνω μεμβράνη σε μια φόρμα κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου ή λαδώνω ελαφρώς με λάδι ελαφρύ τη φόρμα μου και ρίχνω την κρέμα μου!!!!
Βάζω στο ψυγείο να παγώσει όλη νύχτα.
Σερβίρω με μέλι και καρύδια !!!!
Μπορώ να σερβίρω και με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας!