Εύκολο τιραμισού χωρίς αυγά



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΕΥΚΟΛΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Εύκολο τιραμισού χωρίς αυγά

Τυραμισού εύκολο.... χωρίς αυγά και με παντεσπάνι !!!!!

Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 μεγάλα αυγά
1 φλ. Αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
2 βανιλιες
1 κ.σ κόφτη μπεικιν παουντερ
2 κ.σ κονιάκ
μια πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
5 κ.σ καφέ στιγμής( Νες καφέ)
4 κ.σ κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την κρέμα
600 γρ κρέμα γάλακτος
600 γρ Φιλαδέλφεια
1/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη το κακάο ,τον καφέ και ανακατεύω με σύρμα να διαλυθούν καλά ,προσθέτω το νερό και σε δυνατή φωτιά ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά!!!! Προσοχή δεν βράζω!!!! Στο τέλος προσθέτω και το κονιάκ.
Αφήνω στην άκρη.

Παντεσπάνι
Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλατι για 6-7 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν μια πολύ αφράτη κρέμα.
Προσθέτω τις βανιλιες μου και σιγά σιγά το κονιάκ μου προσέχοντας να μην χασω τον όγκο. Σταματάω το μίξερ και με μια μαριζ ενσωματώνω σιγά σιγά το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ (τα ανακατεύω μαζί) .
Βάζω σε ταψάκι 26 εκατοστών ή σε Τσερκι 25*25 βάζω λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο για 25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει και αφαιρώ τη λαδόκολλα και κόβω δύο πάτους.

Για την κρέμα
Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάω αρχικά το τυρί με τη ζάχαρη να αφρατέψει ελαφρώς και ρίχνω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Χτυπάω μέχρι να γίνει μια σχεδόν παχιά κρεμούλα.

Συναρμολόγηση
Στρώνω το 1ο παντεσπάνι σιροπιάζω και απλώνω τη μισή κρέμα.
Στρώνω το 2ο παντεσπάνι σιροπιάζω και απλώνω την υπόλοιπη κρέμα!!!
Αφήνω για 2-3 ώρες στο ψυγείο και πασπαλίζω με μια σίτα αρχικά με ελάχιστη άχνη και μετά με κακάο!