
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γραμμάρια αλεύρι φαρίνααπ,
1 αυγό ,
1 ασπράδι αυγού,
125 γραμμάρια βούτυρο σε κυβάκια,
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 αυγό ,
1 ασπράδι αυγού,
125 γραμμάρια βούτυρο σε κυβάκια,
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το βούτυρο και την άχνη στο μπολ και το δουλεύουμε.Ρίχνουμε τα αυγά και 1.βανίλια και το δουλεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Θέλουμε αφράτη,μαλακή ζύμη.
Τοποθετούμε την ζύμη σε σακούλα την κλείνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για.30 λεπτά.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και με τον πλάστη την ανοίγουμε ένα φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι,η πυρέξ.
Την τρυπάμε μέσα με πιρούνι.
Κρέμα πατισερί
Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερού γάλα φρέσκο,100 γραμμάρια ζάχαρη να ζεσταθεί!Ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ,με 1 κουταλιά.της σούπας γεμάτη αλεύρι φυσικά διαλυμένα σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα.1 βανίλια,50 γραμμάρια βούτυρο ανακατεύουμε και την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την.
Ψιλοκόβουμε μέσα 1 μήλο.
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στην ζύμη.
Επάνω Τοποθετούμε μήλα ρίχνουμε ζάχαρη μπόλικη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou