Κριτσίνια καρότου



Μια συνταγή της κυρίας Άννας Καλλέργη για ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κριτσίνια καρότου

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. μπεϊκιν πάουντερ
400 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. λευκό κρασί
350 γρ. τριμμένα καρότα
1 1/2 κγ. κοφτό αλάτι
1 1/2 κγ. κοφτό πάπρικα
1/2 κγ. πιπέρι
1 πρέζα κουρκουμά

Για όσους δεν θέλουν το κρασί, μπορούν να το αντικαταστήσουν με νερό ή να το βάλουν μισό-μισό. Βέβαια με κρασί είναι πιο γευστικά.

Σε λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μπεϊκιν πάουντερ και το αλεύρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το μπεϊκιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμένα.
Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.
Έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι και ελαφρά ελαστικό.
Το τυλίγουμε σε διαφανής μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Στις φώτο σας δείχνω το δικό μου τρόπο πλασίματος.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς,για 25-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας.
Μετά που ψήθηκαν όλα, τα έβαλα σε ένα ταψί και τα ξαναέβαλα στο φούρνο, με την υπάρχουσα θερμοκρασία που είχε ο φούρνος μετά που τον έσβησα, με ανοιχτή την πόρτα, για να γίνουν πιο τραγανά, για 15 λεπτά περίπου.