Τέλειο ψωμάκι χωρίς ζύμωμα



Μια συνταγή της κυρίας Μαρινας Μισαηλιδου για ΤΕΛΕΙΟ ΨΩΜΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τέλειο ψωμάκι χωρίς ζύμωμα

Μετα απο πολλους τροπους που δοκιμασα για ψωμι κατεληξα τελικα.
Ενα ψωμι που στην υφη του μοιαζει με προζυμενιο αλλα δεν ειναι!
Ειναι ευκολο, διατηρειται μαλακο, ελαστικο χωρις να κανει ψιχουλα και .....πεντανοστιμο !!!!
Χωρις ζυμωμα μονο με ανακατεμα με μια μαριζ.
Η ζυμη ειναι σαν αυτη που κανουμε τιυς λουκουμαδες ρευστη ,απαλη !!!

Υλικα :
1 κουπα χλιαρο νερο
1 φακ.ξερη μαγια η νωπη οτι εχετε
1κ.γ αλατι
1 κ.γ.ζαχαρη
2 κ.σ.ελαιολαδο
Αλευρι γ.ο χ.τοσο ωστε να εχουμε μια ρευστη απαλη ζυμη.

Εκτελεση:
Σε ενα μπολ διαλυω το νερο με την μαγια και την ζαχαρη κατοπιν ριχνω το λαδι το αλατι και τελος το αλευρι και ανακατευω με την μαριζ δεν βαζω καθολου χερι .
Σκεπαζω με μια μεβρανη και αφηνω για πανω απο 12 ωρες στον παγκο της κουζινας μου .
Οταν ειναι τα το ψησω ανακατευω με την μαριζ μια φορα.
Αναβω τον φουρνο στους 230 βαθμους .
Παιρνω τις φορμες μου βαζω λαδοκολλα και ριχνω την ζυμη μου ειναι ρευστη με φουσκαλες αφηνω για 30 λεπτα και ψηνω για 35 με 40 λεπτα μεχρι να ροδισουν.
Ειναι το κατι αλλο !!