Γεμιστά και Ντολμαδάκια με την ίδια γέμιση




Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΕΜΙΣΗ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γεμιστά και Ντολμαδάκια με την ίδια γέμιση

Γεμιστά αγαπημένα σήμερα με χρώματα και αρώματα που τόσο μας αρέσουν..Έγιναν μέλι Μπουκιά και συχώριο 😋

Υλικά
5 ντομάτες
6-7 πιπεριές χρωματιστές
5 κολοκυθάκια
1-2 πατάτες
2-3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αγκινάρες τριμμένες στον τρίφτη
1-2 κ.σ. σάλτσα σπιτική
Αμπελόφυλλα
500 γρ ρύζι γλασέ
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης αλεσμένη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα λαχανικά.
Αλέθουμε στο multi το μέσα -ψίχα- από τις ντομάτες τα κολοκυθάκια και τη πιπεριά Φλωρίνης.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο τη σάλτσα ντομάτας, και ανακατεύουμε καλά.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε πρώτα τα αμπελόφυλλα, και τα στρώνουμε στο πάτο του ταψιού.
Τόσα όσο να γεμίσει ο πάτος.
Γεμίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα τοποθετούμε πάνω στα ντολμαδάκια.
Αλατίζουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, και τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα για 1 ώρα περίπου.
Κατόπιν αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή περίπου ώρα να ροδίσουν.
Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.
Εγώ δεν χρειάστηκε να βάλω, ψήθηκαν με τα ζουμάκια τους.