ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ
Αφράτη Τυρόπιτα στο Τσακ Μπαμ!
(Συνταγή από Φούρνο πολύ παλιά παραδοσιακή )
ΥΛΙΚΆ
- 730 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 250 γρ βούτυρο
- 1 κτσ αλάτι
- 330 μλ ανθρακούχο νερό
- 400 γρ τυρί φέτα
- Ελαιόλαδο
- 2 κτσ γάλα
- 1 κρόκο
- ταψί=38 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε την συνταγή και σε 730 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ ρίχνουμε το μπέικιν μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 330 μλ ανθρακούχο νερό.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς και στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.
- Έπειτα αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε 2 κομμάτια.
- Σε ένα ταψί 38 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ένα κομμάτι της ζύμης.
- Μόλις το ανοίξουμε καλά ρίχνουμε τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Μόλις το ρίξουμε βάζουμε πάνω από το τυρί φέτα κομματάκια βούτυρο.
- Συνεχίζουμε και με έναν πλάστη ανοίγουμε το δεύτρο κομμάτι της ζύμης.
- Αφού το βάλουμε μέσα στο ταψί με το χέρι μας σχηματίζουμε τα κομμάτια της πίτας .
- Έπειτα αλείφουμε την πίτα με 2κτσ γάλα+1 κρόκο.
- Μόλις την αλείψουμε την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c.
- Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και η πίτα μας είναι έτοιμη παντανόστιμη και τόσο εύκολη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γέμιση θέλετε.
- Είναι πανεύκολη που μέσα σε λίγη ώρα έχετε έτοιμη σπιτική πίτα για σας την οικογενειά σας και τους καλεσμένουσ σας!
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί