Ρεβιθάδα φούρνου



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρεβιθάδα φούρνου

Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές κέρατο
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ( αν δεν είναι ώριμες προσθέτουμε μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας)
1 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά δενδρολίβανο

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς σε νερό...το πρωί θα στραγγίζουμε τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν για ένα τεταρτάκι ξαφρίζοντας τα.
τα σουρώνουμε βάζουμε καθαρό ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο και λίγο αλάτι.
Κλείνουμε τη χύτρα και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά.
σε ένα ταψί ή γάστρα κόβουμε πιπεριές τις ντομάτες αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με μία λαδόκολλα να σιγοψήνεται.
Μόλις ετοιμαστούν τα ρεβίθια τα προσθέτουμε μέσα στο ταψί με τα λαχανικά μαζί με λίγο ζωμό και ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
Γίνονται πολύ νόστιμα!
Τα συνηθίζω έτσι το καλοκαίρι γιατί το χειμώνα θα φτιάχνω λεμονάτα σούπα.