Στριφτές ζαμπονοτυρόπιτες



Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντινιάς ΠΚ για ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Στριφτές ζαμπονοτυρόπιτες

Αφροςςς
Το τέλειο κολατσιό
Με την τέλεια ζύμη
Πάμε να τις στριψουμε;;;;

Υλικά για ζύμη
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη και ένα ποτήρι νερού γάλα χλιαρό τα διαλύω και τα αφήνω 15 λεπτά
Χτυπώ 2 αυγά και 1 ασπράδι με
Μισό ποτήρι νερού ηλιέλαιο
Κοσκινίζω 600 γμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ενάμιση κγ αλάτι 1 κγ ρίγανη
Ενώνω τα 3 μείγματα το κάνω ζύμη και το αφήνω στην άκρη σκεπασμένο να διπλασιαστεί
Υλικά για γέμιση
8 φέτες μπέικον τα βάζω σε αντικολλητικό να μαραθούν και να βγάλει το λίπος
8 φέτες ζαμπόν
200 γρ γκούντα
200 γρ φέτα τριμμένα
Αν θέλετε αντί φέτα βάζετε όλη την ποσότητα σε γκούντα δηλ 400 γρ
Χώρισα τη ζύμη σε 2 μέρη άνοιξα φύλλα μακρόστενα στο ένα φύλλο έβαλα την γέμιση και σκέπασα με το άλλο
Με την βέργα πάτησα την ζύμη για να κολλήσει
Έκοψα λωρίδες και τις έστριψα
Άφησα 15 λεπτά να φουσκώσει στο ταψί και τα άλειψα με κρόκο αραιωμένο
Έψησα αέρα στους 190 για 20 λεπτά