Τούρτα σοκολατίνα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα σοκολατίνα

Για τους λάτρεις τις σοκολάτας......... Τούρτα σοκολάτινα σκέτη κόλαση!!!
Για ένα τσερκι 26 εκ.

Υλικά
Για το παντεσπάνι
5 αβγά
1 φλ ζάχαρη
1 φλ αλεύρι
3 κ.σ κακάο άγλυκο
μια πρέζα αλάτι
1 κ.σ μπεικιν παουντερ

Για το σιρόπι
1 φλ ζάχαρη
1 φλ νερό
1 σφηνάκι κονιάκ

Για τη μους σοκολάτας
300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
600 γρ κρέμα γάλακτος
150 ml γάλα
2 κ.σ γεμάτες Μερέντα

Για τη γκανάζ σοκολάτας
300 γρ σοκολάτα γάλακτος
150 γρ γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι

Για γαρνίρισμα
Λίγη σαντιγί επιπλέον
Φουντούκια ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
Κερασάκια

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ξεκινάω να φτιάχνω το παντεσπάνι μου.
Χωρίζω τα ασπράδια και τους κρόκους από τα αβγά.
Χτυπάω τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα.
Όταν αφρατέψει η μαρέγκα ρίχνω βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίσω το χτύπημα μέχρι να σφίξει πολύ και να γυαλίσει η μαρέγκα.
Στη συνέχεια προσθέτω έναν έναν τους κρόκους.
Σταματάω το μίξερ και διπλώνω μέσα στο μείγμα μου με μια μαρίζ το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν σταδιακά ( αφού πρώτα τα έχω κοσκινίσει).
Σε βουτυρωμένο ταψάκι αδειάζω το μείγμα μου και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρω.
Όταν κρυώσει εντελώς κόβω το παντεσπάνι σε δύο δίσκους.

Ετοιμάζω το σιρόπι μου για να κρυώνει.
Βράζω το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Τραβάω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ.

Για τη μους σοκολάτας
Ψιλοκόβω τη σοκολάτα και τη βάζω σε ένα βαθύ μπολ.
Βράζω το γάλα και το ρίχνω πάνω στη σοκολάτα.
Αφήνω ένα λεπτό και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί.
Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτω την Μερέντα. Τέλος ενσωματώνω και τη λιωμένη σοκολάτα σε μέτρια ταχύτητα.

Συναρμολόγηση
Σε πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετώ τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι μέσα σε τσερκι (προαιρετικά και για καλύτερο στήσιμο) και το σιροπιάζω .
Απλώνω τη μισή μους και από πάνω βάζω το δεύτερο παντεσπάνι.
Σιροπιάζω και απλώνω την υπόλοιπη μους.
Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει.

Για τη γκανάζ
Ψιλοκόβω τη σοκολάτα και τη βάζω σε ένα βαθύ μπολ μαζί με το μέλι.
Βράζω το γάλα και το ρίχνω πάνω στη σοκολάτα.
Ανακατεύω καλά να γίνει λεία.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία της ( όχι να σταθεροποιηθεί).
Βγάζω το τσερκι από την τούρτα μου και απλώνω τη γκανάζ.
Στολίζω το γλυκό μου.