Αρνάκι στην γάστρα με πατάτες



ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


Απλά λουκούμι !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε ενα μπολ 1 κούπα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, 4 κ.σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, 3 ΛΕΜΟΝΙΑ (το ΞΥΣΜΑ και το ΧΥΜΟ τους), ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, 1 σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ τριμμένη και 1 κ.γ. ΡΙΓΑΝΗ και τα ανακατεύουμε με σύρμα για 3 λεπτά.
Κόβουμε ΠΑΤΑΤΕΣ σε ό,τι σχήμα θέλουμε, τις ρίχνουμε στο μείγμα και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τις τοποθετουμε στη γάστρα.
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ το ΑΡΝΙ, μπήγουμε σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ και το τοποθετούμε πάνω στις ΠΑΤΑΤΕΣ.
Περιχύνουμε με το ΜΕΙΓΜΑ στο οποίο ανακατέψαμε τις πατάτες, βάζουμε και 1 ποτήρι ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ και κλείνουμε το καπάκι.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ωρα και στη συνεχεια ανοίγουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε στους 180 και ψηνουμε για άλλη 1 ωρα.

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou