Φανταστικά μίνι πεινιρλί



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΜΙΝΙ ΠΕΙΝΙΡΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φανταστικά μίνι πεινιρλί

Μίνι φανταστικά Πεινιρλί ....με αφράτο μαγικό ζυμαρακι από πατάτα........ και γέμιση τυρί Φιλαδέλφεια , ντομάτα και πιπεριά .....!!!!Απλά τέλεια!!
Για το πρωινό , το κολατσιό , το παιδικό πάρτυ και για όλες τις ώρες!!!!!
Φτιάξτε διπλή δόση και φυλάξτε στην κατάψυξη!!
Θα σας μαγέψουν!

Υλικά
Για το ζυμαρακι
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη (μια μεγάλη πατάτα)
1/2 κούπα γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 αβγό
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 κ.σ βούτυρο lourpak λιωμένο

Για τη γέμιση
300 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
1 μεγάλη ντομάτα χωρίς τα σπόρια κομμένη σε φετούλες
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φετούλες

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζω το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω να διαλυθούν.
Προσθέτω λίγο από το αλεύρι μου και φτιάχνω ένα χυλό.
Αφήνω να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει ελαφρώς το προζυμάκι μου.
Στη συνέχεια προσθέτω το αβγό , την βρασμένη και πολτοποιημένη πατάτα( την οποία έχω βράσει πολύ νωρίτερα για να είναι σχεδόν κρύα όταν τη βάλω στο μείγμα μου ) το λιωμένο βούτυρο και χτυπάω με το γάντζο.
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να έχω μια ωραία ελαστική αφράτη και εύπλαστη ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα.
Λαδώνω μια λεκανίτσα και βάζω το ζυμαρακι μου μέσα.
Λαδώνω ελαφρώς και το ζυμαρακι , σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και το βάζω σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί.
Χωρίζω το ζυμαρακι μου σε 20 περίπου ισομεγέθεις μπαλίτσες περίπου στο μέγεθος από ένα μπαλάκι πινγκ πονγκ και λίγο μεγαλύτερο.
Ανοίγω οβάλ φύλλο όχι πολύ λεπτό και γεμίζω κατά μήκος με μια κουταλιά του γλυκού γεμάτη τυρί.
Βάζω από μια φετούλα ντομάτα και μια πιπεριά.
Κλείνω αρχικά από τη μικρή πλευρά για να εγκλωβίσω τη γέμιση κι έπειτα σταυρώνω τις δύο γωνίες πατώντας με το δάχτυλο να ενωθούν καλά.
Τη δεύτερη γωνία καθώς τη σταυρώνω την τραβάω ελαφρώς και την περνάω από κάτω στη βάση του πεινιρλί για να μην ανοίξει όταν φουσκώσει στο φούρνο.
Το ίδιο κάνω και με την άλλη πλευρά δημιουργώντας έτσι βαρκούλες.
Ψήνω τα πεινιρλί στους 180 στο αερόθερμο για 25 λεπτά περίπου.
Φτιάξτε διπλή δόση και φυλάξτε σε ταψάκια αλουμινίου στην κατάψυξη .
Όταν παγώσουν μπορείτε να τα βάλετε σε σακουλίτσες τροφίμων για να εξοικονομήσετε χώρο!