Λουκανόπιτες κουρού



Μια συνταγή της κυρίας Artemis Stamatis για ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λουκανόπιτες κουρού

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ μπεικιν παουτερ
2 αυγά
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ βιταμ λιωμένο
260 γρ ηλιέλαιο
2 κ.γ αλάτι
4 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
1 αυγό για επάλειψη
Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη για 2 λεπτά να ανακατευτούν καλά.
Έπειτα ριχνουμε το λιωμένο βούτυρο (Να μην καίει) ανακατεύουμε πάλι να ενσωματωθούν καλά. Και τέλος το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπεικιν, το αλάτι .
Ανακατεύουμε καλά την ζύμη και θα έχουμε μια πολύ ωραία ζύμη μαλακιά που δεν κολλάει στα χέρια..
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

*Μπορείτε να κάνετε την ζύμη και να την βάλετε σε τάπερ στο ψυγείο κρατάει 3 μέρες. Μπορείτε να γεμίσετε και με τυρί.
Αυτή η δώσει βγάζει πολλές εσείς μπορείτε να κάνετε την μισή.
Μπαίνουν και στην κατάψυξη και ψήνεται οπότε θέλετε..

Πώς θα κάνουμε τις λουκανόπιτες:
Παίρνουμε ζύμη στο μέγεθος μανταρινιού και το ανοίγουμε σε σχήμα οβάλ.
Κόβουμε μια φέτα γκούντα στην μέση και τοποθετούμε πάνω στο ζυμάρι και από πάνω βάζουμε το λουκάνικο, μουστάρδα και κέτσαπ.
Κλείνουμε από πάνω και από κάτω και μετά τα πλαϊνά.
Έτσι θωρακίζουμε την γέμιση και δημιουργούμε τις λουκανόπιτες..
Περνάμε με αυγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 20 λεπτά περίπου...