Τσουρέκια με ζαχαρούχο



Μια συνταγή της κυρίας Ελευθερίας Νάτη για ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τσουρέκια με ζαχαρούχο

Υλικά
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
2 κουτιά νερό (μετράμε στο κουτί του ζαχαρουχου)
1 κουτί ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια ζάχαρη κατά προτίμηση (εξαρτάται πόσο γλυκά τα θέλουμε)
2,5 με 3 kg αλεύρι
260 g νοπή μαγιά
1 φακελάκι κακουλε
1 φακελάκι μαστίχα
1 φακελάκι μαχλεπι
6 αυγά (κρατάμε ένα κρόκο για να αλείψουμε από πάνω τα τσουρέκια)
Σουσάμι

Διαδικασία
Αρχικά ριχνουμε σε μια λεκανιτσα το ζαχαρουχο, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το κακουλε, την μαστίχα, το μαχλεπι και τα αυγά και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια, ζεσταίνουμε το νερό έως ότου γίνει χλιαρό ώστε να ρίξουμε την μαγια και να την διαλύσουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ το νερό να μην καίει να είναι χλιαρό.
Έπειτα, ριχνουμε την λιωμενη μαγια στην λεκανιτσα και σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε, καλά σκεπασμενη την ζύμη μας 2 ώρες να φουσκώσει περίπου σε ζεστό μέρος.
Πλάθουμε τα τσουρέκια μας και τα ξανα αφηνουμε μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° περιπου για 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.