Βασική Κρέμα Ζαχαροπλαστικής - Κρέμα Πατισερί (Συνταγή + Βίντεο)

ΒΑΣΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ - ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ


(Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)
Πως να φτιάξετε πεντανόστιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής εύκολα και γρήγορα σε 2 γεύσεις!!!


Υλικά

  • 2 κρόκοι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 500 γρ πλήρες γάλα
  • 50 γρ βούτυρο
  • Για την κρέμα κακάο (160 γρ κρέμα κακάο)


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τους 2 κρόκους και τους ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα με 100 γρ ζάχαρη.
  2. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε 30 γρ γάλα.
  3. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μόλις ρίξουμε το γάλα και έπειτα προσθέτουμε και τις βανιλίνες. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το κορν φλάουρ χτυπώντας καλά το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε 470 γρ γάλα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το γάλα.
  5. Μόλις βράσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε και έπειτα όλο μαζί ξανά μέσα στην κατσαρόλα.
  6. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει.
  7. Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και το βούτυρο.
  8. Ανακατεύουμε να διαλυθεί το βούτυρο και το ρίχνουμε έπειτα όλο μαζί μέσα σε ένα πυρέξ σκεπάζοντας το με μια μεμβράνη.
  9. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα.
  10. Μετά από 1/2 ώρα ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την αφρατεύουμε καλά με το μίξερ.

Σημειώσεις:  

  • 1η γεύση είναι με βανίλια.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε 160 γρ κρέμα σοκολάτας και να την κάνουμε με γεύση σοκολάτα (2η γεύση).
  • Όπως και αν την προτιμάτε είναι η καλύτερη και πιο νόστιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχετε φάει!!!

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: LIVE KITCHEN CHANNEL

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget