Υλικά για τη ζύμη
300 ml Χλιαρό γάλα
150 ml Ηλιέλαιο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακ. Μαγιά ξηρή
2 αυγα (ασπράδια μέσα στην ζύμη, και οι κροκοι για επάλειψη από πάνω με 2 κουταλιές της σούπας γάλα)
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρεμμύδια τριμμένα
Πάπρικα καπνιστή
Κουρκουμά
1 ντοματα τριμμένη
2-3 κ.σ. γάλα
3 φρυγανιές τριμμένες
Μισο ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλατι
Πιπερι
Βγαίνουν περίπου 16 πιτάκια ανάλογα το μέγεθος.
150 ml Ηλιέλαιο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακ. Μαγιά ξηρή
2 αυγα (ασπράδια μέσα στην ζύμη, και οι κροκοι για επάλειψη από πάνω με 2 κουταλιές της σούπας γάλα)
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ Ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά να ενεργοποιηθεί... προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα ασπράδια, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη... αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει... χωρίζουμε την ζύμη μας... ανοίγουμε σε φυλλο, με ενα ποτήρι κόβουμε κομματια... παίρνουμε ένα κομματι απλώνουμε κέτσαπ, τυρί τσένταρ, μπιφτεκι και κλείνουμε με ενα αλλο κομμάτι.... το πατάμε γύρω γύρω κλείνοντας το καλα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα... τα αλείφουμε με το μείγμα από τους κρόκους και το γάλα... ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 20 περιπου λεπτά μέχρι να παρουν ενα ωραιο χρωμα απέξω...Υλικά για τα μπιφτεκάκια
600-700 γρ. κιμά Μοσχαρίσιο2 κρεμμύδια τριμμένα
Πάπρικα καπνιστή
Κουρκουμά
1 ντοματα τριμμένη
2-3 κ.σ. γάλα
3 φρυγανιές τριμμένες
Μισο ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλατι
Πιπερι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε ολα τα υλικα μαζι και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ωρα... βγαζουμε, πλάθουμε μπιφτεκάκια, ψήνουμε σε αντικολλητικο τηγάνι... τα αφήνουμε να κρυωσουν τελειως για να γεμισουμε τα πιτάκια μας...Βγαίνουν περίπου 16 πιτάκια ανάλογα το μέγεθος.