Γλώσσες της πεθεράς



Μια συνταγή για ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ από τη σελίδα στο Facebook Mary and her delicacies


Γλώσσες της πεθεράς

Υλικά
2 πακέτα σφολιάτα

Για το σιρόπι
250 γρ ζάχαρη
250 γρ νερό (1 ποτήρι)
Το χυμό από μισό λεμόνι

Για την σαντιγύ
300 γρ κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι κρύα)
4 κουταλιές σούπας άχνη

Για την κρέμα ζαχαροπλαστική
3 ποτήρια νερού γάλα
1 ποτήρι νερό (όχι πολύ γεμάτο)
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
10 κουταλιές σούπας αλεύρι γοχ
2 κουταλιές της σούπας corn flour
220γρ. Βούτυρο σε κομμάτια
3 Αυγά + 2 κρόκους για από πάνω

Εκτέλεση
Για το σιρόπι :
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο χωρίς να τα πιέσουμε πολύ. Κόβουμε σε οβάλ κομμάτια μεσαίου μεγέθους και τα στρώνουμε σε λαμαρίνες στις οποίες έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Χτυπάμε τους κρόκους από τα 2 αυγά και αλείφουμε τις σφολιάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις βγάλουμε τις σφολιάτες από τον φούρνο, τις κόβουμε οριζόντια πολύ προσεχτικά για να μην μας σπάσουν.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής :
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , το νερό & την ζάχαρη και όταν θα είναι χλιαρό θα προσθέσουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και θα τα λιώσουμε καλά ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει η κρέμα ελαφρώς πηχτή. Όταν πήξει βάζουμε σε κομματάκια το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Σβήνουμε την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε τα 3 από τα 5 αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Για την σαντιγί :
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η σαντιγί μας. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.
Σιροπιάζουμε ελαφρά τις σφολιάτες με ένα πινελάκι. Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε κορνέ και γεμίζουμε μέχρι την μέση τα φύλλα σφολιάτας. Μόλις τελειώσουμε βάζουμε την σαντιγί σε κορνέ και γεμίζουμε το υπόλοιπο μισό, έτσι ώστε η σαντιγί να φαίνεται μπροστά. Διατηρούμε στο ψυγείο.