Σουφλέ πατάτας



Μια συνταγή για ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ από τη σελίδα στο Facebook Mary and her delicacies


Σουφλέ πατάτας

Υλικά
1 κιλό πατάτες
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
5 φέτες μπέικον
500γρ.τυριά τριμμένα (γκούντα, μοτσαρέλα, τσένταρ)
1 κρέμα γάλακτος 200ml
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Τις κόβουμε σε φέτες (όπως κάνουμε και για το μουσακά).
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν.
Κόβουμε εν τω μεταξύ τα αλλαντικά σε λωρίδες μικρές.
Στρώνουμε σε ένα ταψί μια στρώση πατάτες, αλατίζουμε ελαφρώς και από πάνω σκορπίζουμε λίγα αλλαντικά.
Προσθέτουμε και μια στρώση τυριά και ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές και τελειώνουμε με τα τυριά και την κρέμα.
Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο πιπέρι από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε ζεστό.