ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑ
Το πιο Νόστιμο Σουφλέ EVER (Σουφλέ με Αλλαντικά & Πατάτα - How to Make a Cheese Soufflé
Φτιάξτε το πιο νόστιμο και εύκολο σουφλέ που έχετε φάει ποτέ σας!!!
Υλικά
- 1 - 2 πατάτες (450 γρ)
- 400 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 350 γρ. ψωμάκια του τοστ
- Ρίγανη
- 350 γρ. γκούντα
- 350 γρ. μοτσαρέλα
- 600 γρ. γάλα
- 3 μεσαία αυγά
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 25χ30 ταψάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε την συνταγή καθαρίζοντας 1-2 πατάτες 450 γρ και τις περνάμε από τον ρεντέ για να κοπούν σε λεπτές ροδέλες.
- Έπειτα τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε σε τετραγωνάκια 400 γρ χοιρινή ωμοπλάτη.
- Αφού την κόψουμε σε ένα τηγάνι πάνω στην φωτιά την μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
- Έπειτα βάζουμε τα κομματάκια της χοιρινής ωμοπλάτης σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Συνεχίζουμε και αφού στραγγίξουμε τις πατάτες τις σοτάρουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε και λίγο αλάτι.
- Μόλις τις μαγειρέψουμε τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι 25χ30 και στρώνουμε στον πάτο ψωμάκια του τοστ.
- Συνεχίζουμε βάζοντας τις ροδέλες από τις πατάτες που μαγειρέψαμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη στις πατάτες.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κασέρια (γκούντα και μοτσαρέλα ή οποιοδήποτε άλλο κασέρι λιώνει).
- Προσθέτουμε και τα κομματάκια της χοιρινής ωμοπλάτης.
- Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για την δεύτερη στρώση(υπολογίζουμε τα μισά υλικά =κασέρια, πατάτες, χοιρινή ωμοπλάτη για την πρώτη στρώση και τα άλλα μισά για την δεύτερη στρώση).
- Μόλις ολοκληρώσουμε και την δεύτερη στρώση ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα μαζί με τα αυγά και το αλεύρι που φουσκώνει και περιλούζουμε καλά όλο το ταψάκι.
- Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά στους 190 c και στην συνέχεια αφού το σκεπάσουμε συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.
- Το σουφλέ μας είναι έτοιμο τόσο νόστιμο και εύκολο που είναι μια υπέροχη πρόταση για ένα τραπέζι μεσημεριανό, βραδινό ή όπου αλλού εσείς θέλετε!!!
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί