
ΠΙΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Σήμερα σας έχω μια πίτουλα με διαφορά τυριά και με μανιτάρια η γεύση της είναι τέλεια!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 400 γρ. φετα τριμμένη
- 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 300 γρ. εμενταλ τριμμένο
- 400 γρ. μανιταρια άσπρα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. γαλα φρέσκο
- 3 αυγα χτυπημένα
- 1 πιπεριά μεγάλη Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι ξερό
Εκτελεση:
- Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα τυριά, τα αυγα, το γάλα, θυμαρι, αλατι και το πιπερι.
- Τα ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μεσα τα μανιταρια, το κρεμμύδι και την πιπεριά.
- Μόλις πάρει χρώμα το ρίχνουμε στο μείγμα με τα τυριά
- Μετα περνούμε ένα πυρεξ και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
- Το περνάμε με λίγο ελαιόλαδο με το ειδικό πινελακι μας και ρίχνουμε όλο το μείγμα με τα τυρια μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού.
- Βαζουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας από πάνω, το περνάμε και αυτό με ελαιόλαδο και αν θέλουμε βάζουμε από πάνω σουσάμι.
- Το ψήνουμε στους 180βαθμους, πάνω και κάτω, γύρω στα 35 με 40 λεπτάκια!
Γίνεται τέλεια πίτα!!