Corn dogs



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για CORN DOGS από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Corn dogs

Υπέροχα .....αφράτα για μικρούς και μεγάλους....για πάρτι για μπύρα και για κάθε περίσταση!!!!
Γρήγορα εύκολα και πολύ νόστιμα!!!!!

Υλικά
1 3/4 φλ αλεύρι καλαμποκιού
1 3/4 φλ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 αυγά
1 1/2 φλ γάλα
1 κ.γ μπεικιν παουντερ
10-12 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στη μέση
Ξυλάκια για σουβλάκια
Λάδι ελαφρύ για τηγάνισμα
Κέτσαπ - μουστάρδα για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε μία μπασίνα βάζω τα δύο είδη αλευριού και κάνω στο κέντρο μία λακουβίτσα.
Προσθέτω τη ζάχαρη το αλάτι, τα αβγά, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχω ένα χυλό παχύρευστο που να πέφτει με λίγη δυσκολία από το σύρμα.
Μοιράζω σε δύο μεγάλα ποτήρια το χυλό.
Περνάω τα λουκάνικα σε καλαμάκια και βάζω το λάδι να κάψει.
Αφού κάψει αρκετά το λάδι βουτάω ένα ένα τα λουκάνικα στο χυλό και τα τηγανίζω.
Όταν βουτάω τα λουκάνικα στο λάδι αρχικά τα γυρίζω σιγά σιγά από τα ξυλάκια τους για να φουσκώσουν και να κρατήσουν ωραία το σχήμα τους και να κάνει αυτή τη χρυσαφένια κρουστα !!!!!
Δεν χρειάζεται να να βάλουμε σε χαρτί κουζίνας καθώς δεν τραβάνε καθόλου λάδι.
Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα.