
Αγαπημένα σαραγλι !!!!
Μόλις σιροπιαστικαν !!!!!
300γρ καρύδια αλεσμένα στο πλεντερ,
1 κουταλάκι κανέλα .
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο.
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού,300γρ καρύδια αλεσμένα στο πλεντερ,
1 κουταλάκι κανέλα .
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο.
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά.
Σιρόπι
300 γρ ζάχαρη.
200 γρ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη.
1 πακέτο βούτυρο για το φύλλο.
Στη συνέχεια λιώνω το βούτυρο και ετουμαζω τα σαραγλί ανακατεύοντας όλα τα υλικά βουτυρώνω και ψήνω στους 170° c ώσπου να πάρει χρώμα χρυσάφι ,
Όταν είναι έτοιμα βάζω το σιρόπι !!!!!
Και καλή μας απόλαυση !!!!!


200 γρ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη.
1 πακέτο βούτυρο για το φύλλο.
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνω το σιρόπι βράζω για 3' και αφήνω να κρυώσει .Στη συνέχεια λιώνω το βούτυρο και ετουμαζω τα σαραγλί ανακατεύοντας όλα τα υλικά βουτυρώνω και ψήνω στους 170° c ώσπου να πάρει χρώμα χρυσάφι ,
Όταν είναι έτοιμα βάζω το σιρόπι !!!!!
Και καλή μας απόλαυση !!!!!


Δημιουργός συνταγής: Katerina Mazonaki 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
