
Μυρίζει πατρικό μυρίζει μαννούλα!!!! η συνταγή μου και η εκτελεσή μου σε λίγο.....
2,5 κιλα ζαχαρη,
4 ποτηρια νερό ,
γαρυφαλλακια,
κανελλα ξυλακι
Τα στραγγιζω και τα βαζω σε πετσετούλα .
Φυτεύω στα μισα από ενα γαρυφαλλακι και σε όλα απο ενα αμυγδαλο αφου τα ασπρισω.
Βαζω σε κατσαρόλα την ζαχαρη και το νερο να βρασουν πεντε λεπτα.
Βαζω στην συνεχεια και τα μελιτζανακια μου ενα ξυλακι κανελλα και αφήνουμε να δεσει ξαφριζοντας στην αρχή.
Προς το τέλος ριχνομε λιγες σταγονες λεμονι 1 κ.σ .
Αφηνω να κρυωσει και το κλεινω στα βαζα .
Για πιό δροσερό και μακραν φυλαξη διατηρω στο ψυγείο.

Υλικά
2 κιλα μελιτζανάκι ,2,5 κιλα ζαχαρη,
4 ποτηρια νερό ,
γαρυφαλλακια,
κανελλα ξυλακι
Εκτέλεση
Αφαιρουμε τα κοτσάνια από τα μελιτζανακια τα πλενομε και τα βραζουμε εως οτου τρυπιουνται με το πηρουνι οχι να λιωσουν.Τα στραγγιζω και τα βαζω σε πετσετούλα .
Φυτεύω στα μισα από ενα γαρυφαλλακι και σε όλα απο ενα αμυγδαλο αφου τα ασπρισω.
Βαζω σε κατσαρόλα την ζαχαρη και το νερο να βρασουν πεντε λεπτα.
Βαζω στην συνεχεια και τα μελιτζανακια μου ενα ξυλακι κανελλα και αφήνουμε να δεσει ξαφριζοντας στην αρχή.
Προς το τέλος ριχνομε λιγες σταγονες λεμονι 1 κ.σ .
Αφηνω να κρυωσει και το κλεινω στα βαζα .
Για πιό δροσερό και μακραν φυλαξη διατηρω στο ψυγείο.

Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Καπνιση