Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα

Μοσχάρι στιφάδο

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Υλικά
1 κιλο μοσχάρι
2 1/2 κιλά κρεμμυδάκια
1/2 ποτήρι νερού κρασί κόκκινο
1/2 ποτήρι ξύδι
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
5 δαφνοφυλλα
10 μπαχαρι
Βαλσαμικο πορτοκάλι
1 ξυλο κανέλα ..

Σοτάρω λίγα λίγα τα κρεμμύδια ρίχνοντας και λίγη ζάχαρη για να καταναλώνουν ..
Τα τοποθετούμε στη γάστρα κάτω
Συνεχίζουμε σοτάροντας το κρέας..και σβήνουμε με το ξύδι το κρασί και αφού εξατμιστεί Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα δηλ.μπαχαρικα Βαλσαμικο και το πελτε ντομάτας αφού το διαλύσουμε πρώτα
Τοποθετούμε το κρέας πάνω στα κρεμμύδια και Ρίχνουμε τη σάλτσα...
Κοιτάμε να το σκεπαζει λίγο Δεν Θέλει παραπάνω νερό καθόλου...και λάδι όσο είχατε από το σοτάρισμα τίποτα παραπανω.
Σκεπάζετε τη γαστρα και ψήνεται για 1 1/2 ώρα στον αέρα στους 180...και μισή ώρα περίπου μετά χωρίς το καπάκι θα το δειτε.


Credits:
Nancy Michalakou