Χαλβάς Φαρσάλων



ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ --> Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χαλβάς Φαρσάλων

Υλικά.
1 Ποτήρι νερού ελαιόλαδο ελαφρύ.
5 Ποτήρια ζάχαρη.
9 Ποτήρια νερό.
1 Σακουλάκι νεζεστε 400 γρ.
1Ποτήρι αμύγδαλα.

Εκτέλεση.
Σε ένα μπωλ έβαλα το νερό το νεζεστε και 4 ποτήρια ζάχαρη ανακάτεψα πολύ καλά με το σιρμα χειρός και άφησα στην άκρη.
Στην κατσαρόλα έβαλα 1 ποτήρι ζάχαρη με το ελαιόλαδο και ανακάτεψα μέχρι να λιώσει και να σκουρυνει το χρώμα της και να γίνει καραμέλα Πρόσθεσα το μείγμα με το νεζεστε και ανακατευα συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μείγμα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα και να λιώσουν τα κομμάτια της καραμέλας πρόσθεσα τα αμύγδαλα το άδειασα στο ταψάκι 30 εκατοστών πασπαλισα με ζάχαρη και το έβαλα στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία μέχρι να καραμελωσει η επιφάνεια.