ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Υλικά.
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο ελαφρύ.
5 ποτήρια ζάχαρη.
9 ποτήρια νερό.
1 σακουλάκι νισεστέ 400 γρ.
1 ποτήρι αμύγδαλα.
Εκτέλεση.
Σε ένα μπολ έβαλα το νερό, το νισεστέ και 4 ποτήρια ζάχαρη.
Ανακάτεψα πολύ καλά με το σύρμα χειρός και άφησα στην άκρη.
Στην κατσαρόλα έβαλα 1 ποτήρι ζάχαρη με το ελαιόλαδο και ανακάτεψα μέχρι να λιώσει και να σκουρύνει το χρώμα της και να γίνει καραμέλα.
Πρόσθεσα το μείγμα με το νισεστέ και ανακάτευα συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μείγμα, να ξεκολλάει από την κατσαρόλα και να λιώσουν τα κομμάτια της καραμέλας.
Πρόσθεσα τα αμύγδαλα, το άδειασα σε ταψάκι 30 εκατοστών, πασπάλισα με ζάχαρη και το έβαλα στο γκριλ του φούρνου, στην πιο υψηλή θερμοκρασία μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.